Pohár ÚKFS: Čtvrtfinálový konec opět po penaltách

13.05.2017 14:44

FK Jílové - SK Brná 3:4 np (2:0)

 

Ve čtvrtfinále krajského poháru přívítalo Jílové na svém hřišti celek SK Brná, který v krajském přeboru bojuje po špatném podzimu o záchranu. Brná přijela do Jílového v plné síle a tak se dalo očekávat zajímavé utkání.

 

Od začátku utkání oba týmy předváděly pěknou kombinační hru, avšak Jílové se přeci jen dostávalo do zajímavějších příležitostí a využívalo okének v obraně hostů. A tak ve 13. minutě našel uličkou Bílek Justa, který podél vyběhnuvšího Nováka otevřel skóre utkání. Nadále se hrálo vyrovnané utkání, ale i když byla Brná v útoku velmi nebezpečná tak domácí obrana  pracovala velmi dobře a nepouštěla hostující hráče do vážnějších šancí. Ve 40. minutě Jílové podniklo rychlý protiútok do otevřené obrany hostů, míč se dostal až k Michalovi Horynovi, který prostřelil Nováka, jehož na brankové čáře zastoupil Heřman, míč však nedokázal dostatečně odvrátit a tak ho dobíhající Vait v poklidu dorazil do prázdné branky. Za stavu 2:0 tak skončil první poločas, ve kterém mělo Jílové více šancí a tak zaslouženě vedlo.

 

Do druhého poločasu vstoupila lépe Brná, která držela více míč na svých kopačkách, ale do vážnějších šancí se nedostávala. Udeřilo tak na druhé straně. Do vápna Brné přílétl centr, který nejprve netrefil Michal Horyna, ale míč propadl k Bílkoví, který jej pohodlně před Novákem poslal do sítě. Utkání se v tu dobu zdálo rozhodnuté, ale bohužel přišla skvělá desetiminutovka hostů. V 69. minutě si na roh naskočil Demčenko a hlavou ho poslal na vzdálenější tyč. Za dalších šest minut pronikl do pokutového území Králík, který křížnou střelu poslal míč přímo k tyči a v 79. minutě bylo již vyrovnáno. Heřman dostal centr do pokutového území, domácí Miroslav Horyna ho podsočil a tváří v tvář Voseckému bez problémů vstřelil vyrovnávací branku. Ve zbytku času se Brná snažila otočit vývoj utkání, ale byli to naopak domácí, kteří s v posledních pěti minutách vytvořili dvě obrovské šance. Nejprve postupoval z boku sám na Nováka Bílek, ale jeho střela skončila mimo tři tyče. Ke konci zápasu pak ve skluzu nenasměroval míč mezi tři tyče Just po centru Felediho. 

Utkání tak skončilo nerozhodně a o postupujícím tak musel rozhodnout penaltový rozstřel.

 

V penaltovém rozstřelu si na první dva pokusy hostů šáhl Vosecký, ale ani jeden bohužel nezastavil. Střelci tak proměnili všechny své pokusy, až na Michalce, který šel na řadu jako poslední a Novák mu jeho střelu chytil.

 

Domácí tak po roce opět vypadli ve čtvrtfinále na penalty, Brná postoupila do semifinále poháru a Jílové se může soustředit pouze na dobře rozehranou soutěž. 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Je dobře, že jsme před sérii těžkých mistrovských utkaní sehráli pohár s kvalitním celkem z krajského přeboru. Od zimní přípravy jsme zatím podali nejlepší výkon a za něj musím kluky pochválit. Bohužel jsme si vybrali slabou čtvrthodinu, ve které jsme ztratili vyhraný zápas. To bych přičetl ještě naší nezkušenosti. Na druhou stranu máme dobře rozjetou sezónu a to je pro nás přednější. Ale přiznám, že i tak jsem chtěl postoupit. Každopádně pro diváka výborné a napínavé utkání a pro to se ten fotbal hraje.

 

Branky: 13. Just, 40. Vait, 52. Bílek

 

Sestava: Vosecký - Horyna Miroslav, Rangl, Michalec, Vait - Kolář (59. Kudrna), Feledi, Čermák, Bílek - Horyna Michal, Just

 

Rozhodčí: Vlašič - Eichler, Kloub

 

Diváci 80