Lovosice nic neukázali, přesto Jílové opět padlo

30.09.2018 14:50

FK Jílové - ASK Lovosice 1:2 (1:0)

8.kolo HET krajského přeboru  //  29.9.2018  // 16:00 

 

Po dvou vysokých porážkách se Jílové představilo opět na domácím trávníku s cílem získat tři body proti nováčkovi z Lovosic.

 

Úvod utkání se odehrával spíše ve středu hřiště. Lovosice hráli jednoduchý fotbal založený na defenzívě s dlouhými nákopy na rychlé útočníky. První zajímavá situace se odehrála ve 25. minutě, kdy Feledi prošel podél brankové čáry, ale jeho přihrávku do malého vápna nikdo ze spoluhráčů nezasáhl. O dvě minuty později se již Jílové radovalo. To když Patrik Gaher předvedl velkou parádu, odebral na vlastním vápně míč soupeři, ten vyvezl až na hranici dvaceti metrů před soupeřovu branku, kde vyslal nechytatelnou střelu. Stejný hráč pak zakroutil svůj trestný kop těsně nad břevno, a tak se do kabin odcházelo za jednobrankového vedení domácích. Lovosice si v prvním poločase žádnou vážnější situaci nevytvořili.

Do druhého poločasu Jílové vstoupilo opět aktivně a udávalo tempo hry. Dalekonosná střela Felediho však skončila vedle tyče. V 60. minutě bylo vyrovnáno, když Marčaník postupoval sám na Smutného, kterému udělal kličku a poslal míč do prázdné branky. To byla krutá sprcha pro domácí, když se Lovosicím podařilo skórovat z první vážnější šance. Domácí tým následně přidal na obrátkách, vytvořil si velký tlak a několik standardních situací. A v rozmezí pěti minut tři obrovské šance. Reichelt po prostrčení Bílkem napálil břevno, střelu Voseckého po akci Felediho zastavil obránce vlastním tělem na brankové čáře a Justovu dorážku nezjištně vykopl na brankové čáře brankář Vavrek. A tak udeřilo opět na druhé straně, Marčaník si seběhl pro míč za obranu, Vait ho nechal jednoduše odcentrovat a Espinosa, kterého nepohlídal Kudrna, na malém vápně hlavou otočil stav utkání. Ve zbytku utkání se Jílové tlačilo za vyrovnáním, ale přes houšť těl, kdy hosté padali do střel jak hokejisté, se jim to již nepodařilo.

Opět se ukázalo, jak dokáže být fotbal krutý, když Lovosice v Jílovém nepředvedli skoro nic a odvezli si 3 body. Domácí tým může jen litovat neproměněných 100% šancí a několika dalších závarů před brankou.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Po celé utkání jsme byli lepším týmem. Vytvářeli jsme si 100% šance, ale bohužel nás vychytal brankář. Chválím kluky za aktivní hru a bojovnost. Byla to nezasloužená prohra.

 

Branka: 27. Gaher

 

Sestava: Smutný - Reichelt, Gaher, Michalec, Vait - Vosecký, Feledi, Just, Červenka - Bílek, Kolář (66. Kudrna)

 

Rozhodčí: Zítko - Flade, Šefčík

Delegát: Rydval

 

Diváci: 150

 

ZÁPASOVÝ BULLETIN