Patrik Gaher rozhodl o výhře v nastaveném čase

09.10.2017 20:52

TJ Spartak Perštejn - FK Jílové 2:3 (0:2)

9. kolo HET krajského přeboru //  7.10.2017 // 16:00

 

Do dalekého Perštejna zajíždělo Jílové v dalším kole HET krajského přeboru. Jednalo se o souboj nováčků, když prozatím na tom byli lépe domácí, kteří měli v tabulce o 5 bodů více.

 

Na těžkém terénu se od začátku hrálo důrazné avšak férové utkání. V prvním poločase se vedlo lépe hostům z Jílového, kteří se snažili o kombinační fotbal a byli aktivnějším celkem. Domácí v prvním poločase spoléhali na rychlé protiútoky, které většinou vznikali po chybné rozehrávce hostů nebo po nedůrazu uprostřed hřiště. Do vedení dostal hostující celek ve 36. minutě Kolář, který těžil z přihrávky Gahera, jenž využil nedorozumění domácích obráncu a naservíroval míč Kolářovi před prázdnou branku. O chvilku pozdějí to bylo pro Jílové ještě veselejší. Po faulu na Červenku zahrával standardní situaci Gaher, jeho centr vrátil před branku Michalec a Just nakonec dotlačil míč do domácí branky. Dvoubrankovým vedením Jílového tak skončil první poločas.

 

Ve druhém poločase se obraz hry naprosto změnil. Jílové zcela zbytečně přestalo být aktivní a přenechalo iniciativu domácím, ti hned v úvodu vytvořili velký tlak a zatlačili hosty před jejich branku, ale žádnou brankou jejich snažení neskončilo. Ve chvíli kdy se hra trochu urovnala mohl navýšit vedení Gaher, kterého vyslal do úniku Červenka, ale místo zakončení volil přihrávku na své spoluhráče, která však nebyla přesná. V 59.minutě tak udeřilo na druhé straně, kdy k přímému kopu ze strany se postavil Filinger a střelou k zadní tyči využil špatného postavení Voseckého v brance. Na druhé straně mohl dodat klid Jílovému Feledi, který postupoval sám na branku, ale jeho nepřesné střela skončila mimo branku. Nadéle byli aktivnější domácí a tlačili se za vyrovnáním, což se jim nakonec i povedlo, kdy v 76. minutě prošel podél brankové čáry FIlinger a přesnou přihrávkou našel na malém vápně nabíhajícího Plose, který bez problému dopravil míč do branky. Ve zbývajícím čase byly stále více aktivnější domácí, kteří zahrávali několik standardních situacích, ale když už šla střela na branku, tak byl Vosecký pozorný nebo jejich zakončení nebylo přesné. Když už se zdálo, že utkání skončí nerozhodně tak v 94. minutě odvrátil dlouhý nákop domácích Florián přímo na Justa, který vyslal do úniku Felediho ten míč posunul ještě na Gahera, který zahrál domácímu brankáři na jesličky a dostal hosty zpět do vedení. Ihned po rozehrávce hlavní rozhodčí ukončil utkání, a tak si Jílové odvezlo velmi cenné tři body ze hřiště soupeře i přesto, že ve druhém poločase nepředvedlo dobrý výkon, ale štěstí stálo tentokrát na jejich straně. 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z naší strany to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli velmi dobře, svého soupeře jsme přehrávali a zaslouženě vedli o dvě branky. Druhá byla z naší strany hrozná, absolutně jsme přestali hrát a soupeři dovolili lehce vyrovnat. V závěru jsme měli konečně také štěstí a vezeme si vydřené tři body. Ty bychom měli potvrdit doma s prvníma Modlanama, což nebude jednoduché a musíme se na zápas pořádně připravit

 

Branky: 36. Kolář, 38. Just, 94. Gaher

 

Sestava: Vosecký - Horáček (77. Malowanyj), Florián, Michalec (68. Kudrna), Vait - Feledi, Gaher, Čermák, Červenka - Kolář, Just 

 

Rozhodčí: Prágl - Vlašič, Ludvík

 

Diváci: 150