Žatec si odvezl zaslouženou výhru

23.08.2019 08:41

FK Jílové - FK Slavoj Žatec 2:5 (1:4)

2. kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 17.8.2019 // 17:00

 

V prvním domácím utkání této sezóny přivítalo Jílové na domácím trávníku celek Žatce, se kterým se mu v minulém ročníku příliš nedařilo a prohrál všechny vzájemné utkání. Stejně tak tomu bylo i v letošním prvním střetnutí.

 

Přitom úvod utkání tomu nenasvědčoval. Hned z rozehry mohl při lepším převzetí postupovat do zajímavé příležitosti Feledi, za nedlouho se ve vápně uvolnil Just, ale branku přestřelil. Pak už začali vystrkovat růžky hosté a hned z toho byla branka. Ve 14. minutě hostující Hynek zatáhl míč do pokutového území, dloubáčkem našel nikým nekrytého Hassmana a ten pohodlně skóroval. Za dalších 7 minut Jílové ztratilo míč při rozehrávce, odražený centr Žatce si na velkém vápně našel Klíč a nedal Smutnému šanci. V poslední pětiminutovce, kdy byl ošetřován kapitán Just, si pohodlně od postranní čáry vyvezl míč Hassman a jeho centr zapadl až do branky. Za další dvě minuty, po další ztrátě, se objevil na penaltě osamocený Klinec a zakončil centr z pravé strany 1:4. Do kabin se tak odcházelo za vysokého vedení hostů a utkání tak bylo takřka rozhodnuto.

 

Do druhého poločasu Jílové vyrukovalo s přeskupeným rozestavením, ale hned po rychlé akci lovilo míč z branky. Na centr z pravé strany si opět naskočil Klinec a svou hlavičkou do protipohybu překonal Smutného. Hosté pak prostřídali, tempo utkání polevilo a spíše se dohrávalo. Oba celky si vytvořily ještě několik šancí, ale ujala se jen dorážka Koláře dvacet minut před koncem utkání. Jílové tak i v druhém utkání obdrželo pět branek a má nad čím přemýšlet. Nicméně je teprve začátek sezóny a je před nimi ještě spousta utkání.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Totálně jsme propadli ve hře dozadu. Soupeř využil všech našich naivních chyb. Zasloužená prohra.

 

Branka: 34. (vlastní), 71. Kolář

 

Sestava: Smutný - Reichelt, Vait, Gaher, Doubek - Bílek, Feledi, Šindelář, Hošek (72. Farkaš) - Just (50. Kudrna), Kolář 

 

Rozhodčí: Dočekal - Klimp, Knobloch

Delegát: Dvorský

 

Diváci: 100