Áčko bodovalo po šesté v řadě, ale přivezlo si pouze bod

12.11.2017 18:53

FK Litoměřicko “B” - FK Jílové 3:2 np (0:2)

14.kolo HET krajského přeboru //  11.11.2017 // 14:30 // UMT Brozany

 

Po vyhraném derby zajížděl A-tým na umělý trávník do Brozan, kde se utkal s rezervním týmem FK Litoměřicko. Domácí tým byl před utkáním na 14. místě se ziskem 12 bodů, a tak byl jako tradičně posílen o hráče širší kádru A-týmu.

 

První desetiminutovku, kdy se hrálo hlavně uprostřed hřiště ukončila tečovaná střela domácího Heřmana, která skončila mimo branku. Ve 20. minutě se po akci Kudrny ocitl v obrovské šanci Just, který zůstal nepokrytý na penaltě, ale střela se mu vůbec nepovedla a šla mimo branku. Na první branku si tak diváci museli počkat až do 38. minuty kdy se ke sražené přihrávce Justa dostal Reichelt a střelou na přední tyč otevřel skóre utkání. Když už to vypadlo, že do kabin se bude odcházet za jednobrankového vedení Jílového, tak Just poslal za obranu Koláře, který ve vápně našel Bílka, ten se elegantně zbavil obránce a střelou pod břevno navýšil vedení Jílového. Do kabin se tak odcházelo za zaslouženého vedení hostů, kteří byly v prvním poločase aktivnějším celkem a domácí prakticky branku Smutného neohrozili.

 

Začátek druhého poločasu začal tak, jak skončil první, a to za větší aktivity Jílového, ale jak pokus Floriána, tak střela Čermáka s Kudrnou nenašly svůj cíl. Na druhé straně se v obrovské šanci ocitl Zákravský, ale Smutný jeho střelu vyrazil na tyč. V 60. minutě se už Zákravský dočkal, když si doběhl vyraženou střelu Grunerta a zblízka neměl problém dorazit míč za záda Smutného. Navýšit vedení hostů mohl v 67. minutě Vosecký, který se dostal za obranu domácích, obešel i brankáře, ale svou střelu do odkryté branky poslal těsně mimo. To byla obrovská šance, které mohla rozhodnout o osudu utkání. Za tři minuty tak bylo vyrovnáno, Horyna skluzem fauloval ve vápně domácího hráče a Flégl penaltu proměnil. Mezi 70. a 80. minutou mohli jít do vedení oba celky, nejprve domácí dvakrát během minuty orazítkovali tyč Smutného, na druhé straně se třikrát objevil v dobré příležitosti Just, kdy hlavně poslední šance po brance vyloženě volala. Následně se ještě předvedl Smutný, který ukryl do náruče tvrdou střelu domácího hráče z velkého vápna. Poslední slovo měl Bílek, který po standardní situaci sice dopravil míč do branky, ale bohužel se necházel v ofsajdu. Utkání tak nakonec skončilo nerozhodně, kdy Jílové na začátku druhého poločasu neproměnilo žádnou ze svých šancí a dali tak domácím naději. Po vyrovnání se pak hrálo otevřené utkání, kdy výhru si mohli připsat oba týmy.

 

V následném penaltovém rozstřelu si bod navíc připsali domácí, kdy za Jílové něproměnil v první sérii Čermák. V poslední sérii pak neproměnil i domácí hráč, který trefil tyč. Penaltový rozstřel mohl prodloužit Florián, ale svůj pokus napálil do břevna.

 

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Myslím, že remíza neodpovídá dění na hřišti. Po většinu utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem a měli jsme vyhrát. Bohužel jsme neproměnili šance a soupeře nedorazili. Ve druhém poločase jsme si vybrali špatnou desetiminutovku, kdy jsme povolili a soupeři umožnili vyrovnat. I tak musím kluky pochvalit, podali jsme jeden z nejlepších výkonů na podzim a herně to bylo velmi dobré. Máme mladý tým a trochu chyběla zkušenost, zkušený tým by si asi výhru pohlídal. Od domácích, kteří byli posíleni o několik hráčů z áčka, bych čekal víc. Penalty nám bohužel zatím nejdou, v nich už je to několikátá prohra a mohlo by být o několik bodů více.

 

Branky: 38. Reichelt, 45. Bílek

 

Sestava: Smutný - Horáček (29. Vait), Florián, Gaher, Reichelt - Bílek, Feledi, Čermák, Kudrna (56. Vosecký) - Kolář (46. Horyna-86. Kurty), Just

 

Rozhodčí: Fencl - Černý, Holec

Diváci: 50