9. kolo FK Jílové – TJ Mojžíř 3:2

24.10.2016 09:52
FK Jílové – TJ Mojžíř 3:2 (3:0)

 

V souboji o první místo tabulky jsme na velmi podmáčeném terénu přivítali vedoucí celek tabulky TJ Mojžíř.

Od první minuty jsme hráli s chutí, udávali tempo hry a vytvářeli si brankové příležitosti. Do vedení nás poslal v 21. minutě Bílek, kdy přetažený roh Čermáka vrátil hlavou před branku Michalec a Bílek pohodlně hlavou zavěsil. Za necelých 10 minut dlouhý nákop prodloužil aktivní Bílek za obránce na nabíhajícího Felediho a ten až nečekaně svůj nájezd s přehledem proměnil. Ve 39. minutě se skoré měnilo po třetí. Opět u toho byl Bílek. Nejdříve si na velkém vápně vyměnil míč s Justem, aby následně sám před brankářem vybídl ze zadních pozic nabíhajícího Koláře, který již neměl problém dopravit míč do odkryté branky. V tu chvíli to s hosty nevypadalo dobře. Za první poločas si prakticky nevypracovali žádnou vážnější šanci a možná se jim v hlavě honil debakl z posledního vzájemného zápasu. 

Do druhé půle vstoupil Mojžíř jako vyměněný. Zjednodušil hru a všechny míče směřoval dlouhými nákopy na své útočníky. Díky tomu, si vytvořil spoustu standartních situací a tlak, který mu hned v 50. minutě přinesl ovoce. Pavlík pronikl do vápna a tvrdou střelou na první tyč překvapil Voseckého. Nadále se nám příliš nedařilo kombinovat jak v prvním poločas a držet míč na svých kopačkách. Za zmínku stojí jen akce agilního Bílka, po které bylo orazítkované břevno hostujícího brankáře. A tak v 67. minutě přišla další sprcha pro domácí, přetažený centr si na zadní tyči našel opět Pavlík a zcela osamocený bez problému poslal svou hlavičku přesně k tyči. Do konce zápasu byla již hra vyrovnaná bez vážnějších šancí na obou stranách a tak utkání skončilo vítězstvím Jílového. Tímto výsledkem se domácí posunuli do čela tabulky, i když z druhého poločasu by si měli vzít ponaučení do příštích zápasů.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dneska to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme jasně dominovali, i na těžkém a podmáčeném terénu jsme předváděli líbivý kombinační fotbal a zaslouženě jsme o poločase vedli o tři branky a několik dalších dobrých šanci zahodili. Druhou půli jsme však v domnění vysokého vedení absolutně podcenili a z naší strany to byla jedna velká křeč. Každopádně z tohoto souboje máme tři body a těch si velmi ceníme. Vzhledem k prvnímu poločasu je naše vítězství zasloužené. Musím však ocenit i sílu soupeře, kteří zápas nezabalili a donutili nás, se o výhru strachovat až do konce.

 

Branky: 21. Bílek, 30. Feledi, 39. Kolář

Sestava: Vosecký – Malowanyj (80. Rangl), Michalec, Reichelt, Červenka (55. Čtvrtníček) – Kudrna (60. Farkaš), Feledi, Čermák, Kolář (90. Horyna) – Just, Bílek

 

Rozhodčí: Sedláček – Novotný, Doležal

Diváci: 200