7. kolo FK Jílové - FK Česká Kamenice 3:0

09.10.2016 11:59

FK Jílové - FK Česká Kamenice   3:0 (1:0)

 

 

V 7. kole I.A třídy přivítalo Jílové na svém lehce podmáčeném hřišti celek České Kamenice, který se momentálně nachází ve středu tabulky.

Domácí do tohoto zápasu nastoupili v hodně mladé sestavě, když ze zkušených hráčů byli na hřišti jen Just s Čermákem.

V prvním poločase se hrál oboustranně bojovný, vyrovnaný fotbal s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí jen šance Farkaše, který hlavičkou z malého vápna minul branku brankáře Kamenice. Přesto se Jílové ujalo ve 42. minutě vedení. U rohu vápna vybojoval míč Feledi a předložil ho do vyložené pozice Kolářovi, který se nemýlil. To byla sprcha pro hostující tým, který do té doby velmi dobře bránil a byl o něco málo v kombinaci lepším týmem.

V druhém poločase museli tedy hosté více hru otevřít, domácím nechávali více prostoru a ti toho po sedmi minutách využili. Po pěkné akci a krásné přihrávce Koláře zvýšil skóre utkání, svou první brankou za dospělý tým v dresu Jílového, Samuel Geletič. O dvě minuty později přidal svou druhou branku nejlepší hráč utkání Kolář a dodal tím klid svému týmu. Poté se mohl z hattricku radovat Kolář, ale jeho dorážku do prázdné brány pro přihrávce Horyny zablokoval  kamenický obránce. Chvíli na to měl ještě šanci dobře hrající Feledi, ale zbytečnou kličkou o zakončení přišel. Zbytek utkání se již dohrával a Jílové si připsalo důležité 3 body, které je posunou o něco výše v tabulce.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Čekal jsem, že to bude těžké utkání a v prvním poločase se to taky potvrdilo. Zápas ovlivnil gól do šatny Kuby Koláře, po kterém už nám Kamenice musela nechat více prostoru, což jsme potřebovali. Za bojovnost a výkon ve druhém poločase musím kluky pochválit. Teď se musíme připravit na utkání v Libouchci, kde to nebudeme mít vůbec jednoduché, s tímto soupeřem se nám dlouhodobě nedaří.

 

Branky: 42. Kolář, 52. Geletič, 54. Kolář

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, Michalec, Vait, Geletič (67. Reichelt) - Kudrna, Feledi (82. Rangl), Čermák, Farkaš (60. Horyna) - Just, Kolář

 

Rozhodčí: Kuriljak – Matas, Živnůstka

Diváci: 50