22. kolo TJ Mojžír - FK Jílové 1:0

22.05.2017 20:16

TJ Mojžír - FK Jílové 1:0 (0:0)

K důležitému utkání o čelo tabulky, zajíždělo Jílové do Mojžíře, kde je na velmi malém a specifickém hřišti čekal tuhý boj.

Lépe do utkání vstoupilo Jílové, drželo častěji míč na svých kopačkách a snažilo se o kombinace. Domácí spoléhali na svou jednoduchou hru a to dlouhý nákop na vysoké útočníky se snahou o zakončení nebo vybojování standardní situace, kterých měli po celé utkání velké množstí. Do první velké šance se dostal Kolář, který si na hranici velkého vápna přehodil brankáře a následně došlo ke srážce obou hráčů, nicméně píšťalka rozhodčího zřejmě správně zůstala hluchá a míč bohužel nezamířil mezi tři tyče. Na druhé straně nejdříve tvrdě střílel z vápna Král, ale jeho střelu Vosecký vyrazil a když ve velké šanci domácí hráč z malého vápna branku přestřelil, byl stav utkání stále nerozhodný. Pak vyslal z trestného kopu pěknou střelu domácí Stárek, ale Vosecký předvedl opět výborný zákrok a konečky prstů vytáhl střelu na břevno. Na druhé straně se uvolnil ve vápně Just, ale i domácí brankář předvedl výborný zákrok a míč vyškrábl mimo branku. K němu dobíhal rychlík Kurty, který si před brankářem míč posunul a ten jej nejspíš fauloval, ale píšťalka rozhodčího byla opět bez odezvy. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

 

Druhý poločas začal stejně jako první, Jílové se snažilo kombinovat a domácí spoléhali na dlouhé nákopy a standardní situace. A to se jim v 57. minutě vyplatilo, na roh si naskočil zcela volný Stárek a nedal Voseckému šanci. Nadále se hrálo vyrovnané utkání, kde se spíše bojovalo a fotbalovost tomu tak trochu chyběla. Za hosty se dostal do zajímavých šancí dvakrát Kurty, ale poprvé byl jeho pokus nedůrazný a podruhé šla jeho střela těsně mimo. Domácí se také několikrát dostali k zakončení, ale Vosecký nemusel řešit žádnou složitou situaci, buď míč chytil a nebo směřovala střela mimo branku. Na druhé straně pak roh hostů na přední tyči propadl a vynořil se těsně vedle tyče.

 

Utkání tak skončilo výhrou domácích, i když utkání by spíše slušela remíza. Hostům se však branku vstřelit nepodařilo a tak odjížděli z Mojžíře s prázdnou. 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Podle mě by tomu slušela více remíza. Bylo to hodně o bojovnosti a chybách. My jednu udělali a soupeř jí krutě potrestal. Klukům nemám co vytknout, odjezdili to. Ovšem na tamním malém hřiště to prostě vůbec není o fotbale. Soupeři gratuluji, boj o čelo tabulky je stále otevřený

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, Michalec, Rangl, Vait - Kurty, Čermák, Feledi, Bílek - Just, Kolář (60. Horyna Michal)

 

Rozhodčí: Javorek - Dušek, Novotný

Diváci: 270