22. kolo FK Jílové - FK Junior Děčín 3:1

23.05.2016 21:06

FK Jílové - FK Junior Děčín 3:1 (0:0)

V dalším utkání na domácím, skvěle připraveném trávníku, přivítal náš celek Junior Děčín. Utkání to bylo zajímavé zvláště pro dvojici hráčů Junioru Drahoňovského a Floriána. Oba dva ještě na podzim oblékali dres Jílového. Dalším překvapením bylo nasazení V. Michla, který v mistrovském utkání nastoupil téměř po dvou letech.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Domácí se v prvním poločase dostali k několika závarům ve vápně hostí, ale buď k zakončení nedošlo, nebo obrana hostí vykopla střelu směřující mezi tři tyče. Na druhé straně se ve dvou velkých příležitostech ocitl ostrostřelec Murdych, tu první mu bravurně zlikvidoval brankář Vosecký a při druhé mu na poslední chvíli vypíchl skluzem míč V. Michl. Objektivně je nutné uznat, že hosté byli o něco lepším celkem jak v pohybu, tak i v kombinaci.

Druhý poločas byl pro diváky již zajímavější. V 52. minutě byl nedůrazný na velkém vápně Folprecht, Just pronikl až před brankáře Smutného a poslal domácí do vedení. Něž se hosté stačili otřepat, Vosecký rychle vykopl z ruky, míč prolétl mezi obránci a Kurty postupoval sám na brankáře, toho přehodil a zařídil domácím dvoubrankové vedení. V 70. minutě se k trestnému kopu postavil Gaher, trefil pouze zeď, ale míč se nešťastně odrazil do protipohybu Voseckého 2:1. V tu dobu se hostě snažili o vyrovnání, domácím se tak otevíral prostor pro brejky, ale buď je zradila špatná přihrávka, nebo slabé zakončení. A tak se na branku čekalo až do nastaveného času. Hosté zahrávali standartní situaci, na kterou se vydal i brankář Smutný. Vosecký ovšem centrovaný míč chytil a vyhodil ho na Čermáka, ten podržel míč na kopačkách, všiml si ze stoperu sprintujícího V. Michla, kterého našel přesnou přihrávkou a ten prostřelil již do branky vráceného Smutného.

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Za vítězství v derby jsem hodně rád, soupeři jsme oplatili porážku z podzimního utkání. Po fotbalové stránce to nebylo tak
pěkné utkání jako s Brnou, ale spíše bojovné. První poločas z naší strany nebyl ideální, byli jsme zbytečně nervózní a hodně kazili. Do druhé půle soupeř nastoupil poměrně vlažně a my toho využili ke vstřelení dvou branek. Celkově si myslím, že rozhodla hlavně produktivita našeho celku. Hosté měli v první půli dvě šance, zejména ta Murdycha byla stoprocentní, většinou se z takových pozic nemýlí. Kdyby to skončilo brankou, možná by se utkání vyvíjelo jinak. Konečně jsme ale taky měli trošku štěstí a v bráně Voseckého, který nás podržel. Negativem je zranění Dana Kurtyho, který nám bude pro příští zápasy chybět. Kluky bych pochválil hlavně za bojovnost, odmakali to.


 

Branky: 52. Just, 56. Kurty, 93. V. Michl

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, V. Michl, Reichelt, Kořínek - Kurty (59. Horyna), Feledi, Čermák, Červenka - Kolář (46. Farkaš), Just (87. Knotek)

 

Rozhodčí: Svoboda - Bláha, Cvachoušek

Diváci: 150