21. kolo FK Jílové - TJ ČSAD Libouchec 7:1

14.05.2017 21:16

FK Jílové - TJ ČSAD Libouchec 7:1 (3:1)

 

Do Jílové přijel Libouchec, který sice poslední dvě utkání prohrál, ale před čtrnácti dny dokázal potrápit v té době vedoucí celek Modré. Jílovému se dlouhodobě proti Libouchci nedaří, ale jak se zdá toto se začíná měnit. Na podzim Jílové vyhrálo po výborném výkonu v Libouchci 0:5 a tak se dalo očekávat, že hosté budou chtít domácím tuto porážku vrátit.

 

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře a hned ve 2. minutě se po přihrávce Vaita  dostal do šance Bílek, ale jeho pokus hostující brankář vyrazil nad branku. Na druhé straně se Libouchec dostal ke střelám z velké vzdálenosti a většina z nich nemířila na branku. A tak ve 32. minutě zahrál Čermák rohový kop, hostující brankář míč podběhl a Michalec ho hlavou na zadní tyči dopravil do sítě. Hned o minutu později poslal do vápna míč Bílek, ale Kurty v jasné příležitosti minul branku. Jenže o další minutu později se Jílové již radovalo, Kolář dostal kolmici mezi obránce, v souboji sice upadl, ale stačil si míč doběhonout, posunout před brankářem Klačanským, který ho nekompromisně sestřelil. Z nařízené penalty pak Vait střelou k tyči navýšil domácí vedení. Libouchec se ovšem nechtěl vzdát, a tak si za velkým vápnem našel poskakující míč Kabát a přesnou střelu přímo k tyči snížil stav utkání. Domácí tato branka nějak neovlivnila a ve 44. minutě  Just prodloužil hlavou výkopo Voseckého na Koláře, ten jej taktéž hlavou poslal na Bílka mezi obránce, ale domácí hráč z vápna nezamířil mezi tři tyče. Tato situace domácí nakonec nemusela mrzet, protože ve 45. minutě poslal patičkou Just po přihrávce Michalce do úniku Kurtyho, který přehodil vyběhnuvšímo brankáře a uzavřel tak účet prvního poločasu.

Druhý poločas začal nejdříve střelou hostujícího útočníka nad Voseckého branku a na druhé straně kontroval stejným způsobem Rangl. Pak však přišla 52. minuta, hostující Novák zajel skluzem do Bílka, rozhodčí mu ukázal žloutou kartu, a jelikož to byla pro tohoto hráče již druhá, tak musel předčasně do sprchy. Hned za dvě minuty poslal přízemní centr do vápna Malowanyj, Klačanský míč propustil a Just ho s pomocí brankové konstrukce dostal za brankovou čáru. Od té doby se utkání prakticky jen dohrávalo, Libouchec se sice snažil, ale do konce utkání si již žádnou vážnější šanci nevytvořil. Naopak na druhé straně se dostal Čermák do úniku z půlky hřiště, míč posunul ještě na Koláře, který prostřelil brankáře. Za další chvilku Kolář obral o míč obránce, ten se dostal až ke Kurtymu a ten jej poslal střelou na přední tyč do branky. Následně bylo utkání kvůli počasí přerušeno na zhruba deset minut, po návratu obou týmu na hřiště, stojí za zmínku už jen branka Čermáka, kdy jeho tečovaná střela z velkého vápna skončila v síti.

 

Utkání skončilo vysokým, ale naprosto zaslouženým vítězstvím Jílového, které potvrdilo, že Libouchec už zřejmě není jeho neoblíbeným soupeřem, protože v letošní sezóně má ze vzájemných soubojů 6 bodů, a skóre 12:1.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dneska samozřejmě musím být spokojený, konečně jsme se doma prezentovali velmi dobrým výkonem, ještě k tomu v derby s Libouchcem, proti kterému se nám v domácím prostředí dlouhodobě nedaří. Soupeři hodně chyběl Šum s Černohorským a na jeho výkonu to bylo znát. Po celý zápas jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Je to ovšem jen jeden zápas ze série těžkých utkáni a my musíme zůstat nohama na zemi. Teď nás čeká Mojžíř, kde to bude nesmírně těžké. 

 

Branky: 32. Michalec, 34. Vait (PK), 45. Kurty, 54. Just, 65. Kolář, 66. Kurty, 83. Čermák

 

Sestava: Vosecký - Horyna Miroslav (14. Malowanyj), Rangl, Michalec, Vait - Kurty, Feledi, Čermák, Kudrna (27. Kolář) - Bílek, Just

 

Rozhodčí: Klimpl - Sedláček, Holly

 

Diváci 100