20. kolo FK Česká Kamenice - FK Jílové 0:5

07.05.2017 12:25

FK Česká Kamenice - FK Jílové 0:5 (0:2)

 

Náš celek v rámci 20. kola zajížděl na půdu České Kamenice, které se na jaře výsledkově vůbec nedaří a v jarní části zatím nezískala ani bod. I přesto jsme k utkání odjížděli s respektem.

 

Hned v úvodu se ukázalo, jakou taktiku domácí v tomto utkání zvolili, po úvodním hvizdu se domací celek zatáhl před vlastní pokutové území a vytvořil tak obranný val, z něhož se snažil vyrážet k protiútokům. To se jim dařilo celých 30 minut a my jsme stále nemohli najít recept jak si vytvořit brankovou příležitost. Jednou musel na brankové čáře zachraňovat po závaru velkou příležitost domácích Vosecký. Vše se zlomilo ve 38. minutě, kdy se ve vápně dostal k míči Čermák a střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Tato branka nás uklidnila a ve zbývajících minutách prvního poločasu jsme hráli s klidem. Což se potvrdilo minutu před poločasem, kdy se v rohu hřiště zmocnil míče Michal Horyna a přesným centrem našel na malém vápně Justa, který hlavou pohodlně zavěsil.

 

Na začátku druhého poločasu se do zajímavé šance dostal domácí celek, ale byl z toho pouze rohohový kop. To bylo ze strany domácích prakticky vše. A tak na druhé straně se po levé straně uvolnil Michal Horyna, svou slabší levou nohou poslal přízemní centr do pokutového území, kde si ho na zadní tyči našel Kolář a zvýšil na 3:0. Od té doby se utkání prakticky jen dohrávalo. Jílové drželo míč, v klidu kombinovalo a vytvářelo si i brankové příležitosti. V 70 minutě zatáhl míč po pravé straně do otevřené obrany Bílek a předložil ho Justovi, který zvýšil pohodlně na 4:0 a připsal si tak 18 branku v této sezóně. Poslední branku přidal nejlepší hráč utkání Michal Horyna, který si počkal na přetažený centr uvnitř pokutového území, nikým neobtěžován si míč připravil a domácímu brankáři nedal šanci.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z utkaní jsem měl trochu obavy, aby to kluci nepodcenili a nepřistoupili k tomu jako v Duchcově. To se nestalo a kluci si dokráčeli k pohodovému vítězství. Kamenice s námi držela krok v první půlhodince, kdy nastoupila s hodně defenzivní taktikou a hrála na brejky. Uklidnila nás první branka a poté už bylo utkaní zcela v naší režii a kluci si s chutí zahráli fotbal. Teď nás čeká série těžkých zápasů, na které se musíme zodpovědně připravit.

 

Branky: 38. Čermák, 44. Just, 56. Kolář, 70. Just, 82. Horyna Michal

 

Sestava: Vosecký - Vait, Rangl, Horyna Miroslav - Kolář (64. Malowanyj), Feledi (58. Kurty), Čermák, Kudrna - Bílek, Just, Horyna Michal

 

Rozhodčí: Vacek - Formánek, Šmíd 

Delegát utkání: Baum

 

Diváci: 100