17. kolo FK Jílové - FK Rumburk 4:1

17.04.2017 11:11

FK Jílové - FK Rumburk  4:1 (1:1)

 

Do Jílového přijel Rumburk, který má na jaře dobrou formu. Před 14 dny dokázal remizovat v Modré a v posledním utkání doma porazil silný Oldřichov.

 

V prvním poločase se hrál pěkný fotbal z obou stran a byl v poli vyrovnaný. Přesto více brankových šancí měl domácí celek. V 15. minutě zakombinovala trojice Reichelt, Just a Vait, kdy posledně jmenovaný vyslal uličkou Felediho, ten však svoji přihrávkou v pokutovém území nikoho z nabíhajících spolouhráčů nenašel. Hned za minutu vyslal Just do úniku Bílka, ale jeho střela podél vyběhnuvšího brankáře skončila mimo branku. V 18. minutě se po centru Čermáka dostal do šance Bílek, ale z malého vápna v pádu branku minul. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal k hlavičce hostující obránce, ale jeho pokus mířil těsně nad branku Voseckého. Pak se hra odehrávala spíše ve středu pole, až ve 36. minutě to z velkého vápna zkoušel hostující Stankovič, ale nezamířil přesně. Za minutu se již skóre změnilo. Hosté podnikli rychlý protiútok. Demeter dostal přihrávku do vápna, jeho střelu na zadní tyč Vosecký vyrazil přímo pod nohy Vaita a ten si nechtěně poslal míč do vlastní branky. Jenže hned o minutu později přihrál Kolář Feledimu a jeho střelu hostující Pokorný tečoval do protipohybu brankáře Dvořáka. Následně mohl po přihrávce Justa otočit vývoj utkání Kolář, ale Dvořák jeho střelu vykopl. Za další dvě minuty opět Just našel Bílka, ale jeho dělovku hostující brankář vyrazil na roh. Nakonci poločasu měl velkou šanci ke skórování Just. Průnik Kudrny byl v pokutovém území zastaven faulem hostujícího obránce, domácí kapitán si postavil míč na penaltový puntík, ale jeho pokus byl lahůdkou pro dobře chytajícího Dvořáka. Poločas tak skončil 1:1. 

Druhý poločas začal opatrně z obou stran. To vše se změnilo v 57. minutě. Hostující brankář Dvořák si tak dlouho hrál s míčem v pokutovém území, až mu ho Bílek sebral, ten ho následně stáhl uviděl červenou kartu a následnou penaltu proměnil Reichelt. Následně začalo galapředstavení neproměňování šancí domácího týmu. Nejprve šel sám na brankáře Kurty, ten jeho slabou střelu kryl a dorážku zblokoval obránce na rohový kop. Po něm se tlačil do šance Rangl, ale nedomluvil se s Bílkem a jeho zakončení bylo také velmi slabé. Za pár minut šel opět sám na náhradního brankáře Bednáře Kurty, ale ten opět jeho slabé zakončení chytil. V 79. minutě se dostal do další šance Bílek, ale jeho slabá střela skončila v náručí brankáře. Následně si hostující hráč málem vstřelil další vlastní branku po centru Kurtyho, ale Bednář byl pozorný a vyrazil míč na roh. Z další šance již ovšem udeřilo. Feledi dostal přihrávku od Justa, vyhrál souboj s obráncem a před vyběhnuvším Bednářem posunul míč na Čermáka, který již něměl problém umístit míč do prázdné branky. Poslední slovo v utkání měl Michal Horyna, a to když se ocitl sám před brankářem, udělal mu kličku a pohodlně skóroval. Svým spoluhráčům tak ukázal jak jednoduše se tyto situace řeší.

 

Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Jílového, které mělo v utkání velmi mnoho šancí. Rumburk  však předvedl velmi dobrý výkon, ale přibrzdil ho zkrat jejich brankáře. Nutno podotknout, že v druhém poločase nešla na Voseckého ani jedna střela. 

 

 Vyjádření trenéra (O. Barilla): Čekal jsem, že to nebude lehké utkání, a to se taky potvrdilo. I tak měl být zápas rozhodnut v prvním poločase, ve kterém jsme podali výkon konečně podle mých představ a vytvořili si několik vyložených šancí včetně neproměněné penalty. Stejně jako v Modré však v rumburské brance čaroval Dvořák. Výkon z prvního poločasu jsme však nedokázali přenést do toho druhého a fotbal v něm upadl do průměru. K výhře nám nakonec pomohl fatální hrubkou paradoxně právě Dvořák.

Celkově musím říct, že naše výhra je zasloužená, oproti soupeři jsme si vytvořili řadu vyložených šancí, ale tentokrát nám chyběl klid a důraz v koncovce. Musím však ocenit kvalitu soupeře, který neodehrál vůbec špatný zápas a postavení v tabulce neodpovídá jeho možnostem.

 

 

Branky: 37. vlastní (Pokorný), 58. Reichelt (PK), 71. Čermák, 89. Horyna Michal

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj (70. Horyna Miroslav), Rangl, Reichelt, Vait - Kolář (53. Kurty), Feledi, Čermák, Kudrna (77. Horyna Michal) -Just, Bílek 

 

Rozhodčí: Javorek - Dušek, Novotný

 

Diváci: 60