16. kolo FK Velké Březno - FK Jílové 0:4

09.04.2017 13:58

FK Velké Březno - FK Jílové 0:4 (0:2)

 

Do Velkého Března jsme odjížděli bez několika hráčů a tak na lavičce byl připraven pouze Geletič, který byl po nemoci a “gardista” Knotek.

 

Úvod utkání se nám příliš nevydařil. Domací, kteří v boji o záchranu potřebují každý bod nás předčili v aktivitě a i díky přísným rozhodnutím rozhodčího Prágla se dostávali často ke standartním situacím. Žádnou 100% příležitost si ovšem nevytvořili. Postupem času se hra vyrovnala a 21. minutě jsme se poprvé radovali. Na zadní tyči si na přetažený centr naskočil Kolář a nedal Ondrkovi šanci. Branka s domacím týmem otřásla a byli jsme to my  kdo přebral taktovku utkání. Hned za chvilku vyslal uličkou Just do šance Bílka a ten prostřelil Ondrku podruhé. Mezítím ještě nebyla Justovi uznána branka pro sporné ofsajdové postavení. Do konce poločasu ještě stojí za zmínku dělovka Malowaného, kterou zastavilo břevno. Domací si také vytvořili několik nebezpečných situacích, ale vše vyřešila naše obrana nebo byl na svém místě v brance Vosecký. 

Druhý poločas pro nás začal skvěle. Domácí obránce prodloužil hlavou míč na Bílka a ten si podruhé v utkání poradil tváří v tvář s domacím brankářem. Za dalších 10. minut si na roh Čermáka naskočil Rangl a o výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. Ještě dalších několik minut náš tým určoval ráz utkání. Pak pod dojmem vysokého skóre ovšem polevil a posledních 25. minut patřilo domácím, kteří i za nepříznivého stavu příkladně bojovali až do konce. Vytvořili si několik zajímavých a nebezpečných situacích. Borovec po přímém kopu z velkého vápna orazítkoval tyč, kdy míč byl nejprve tečován ve zdi a následně konečky prstů ho Vosecký poslal na tyč. V závěru pak stejná tyč domácím zabránila ve vstřelení čestného úspěchu, po průniku do pokutového ůzemí a křížné střele.

 

Utkání tak skončilo naší vysokou výhrou, ale nutno podotknout, že domácí nic nevzdali ani za rozhodnutého stavu.

   

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Až na prvních dvacet minut, kdy nás soupeř zaskočil svojí bojovností, jsme byli lepším a nebezpečnějším týmem a naše vítězství bylo zcela zásloužené. Kvalita utkání odpovídala kvalitě hrací plochy, která byla hodně hrbolatá a pro kombinační fotbal nebyla úplně ideální. Většinou nehodnotím výkon rozhodčího, ale vystoupení Prágla bylo místama až komické. Na co se tedy točí videa, když si pak rozhodčí tohle dovolují. Co mě trošku mrzí je výkon kluků v posledních dvaceti minutách, kdy to v domnění vysokého vedení jen odchodili. Za tohoto stavu jsme si zápas mohli více užít a přidat další branky.

Branky: 21. Kolář, 28. Bílek,  46. Bílek, 56. Rangl

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, Rangl, Vait, Kořínek (67. Geletič) - Kudrna, Feledi, Čermák, Kolář (78. Knotek) - Just, Bílek

 

Rozhodčí: Prágl - Fojta, Toráč

Diváci: 70