14. kolo FK Junior Děčín - FK Jílové 2:3 np

27.03.2017 20:17

FK Junior Děčín - FK Jílové 2:3 np (2:1)

 

V prvním jarním utkání zajížděl náš celek na umělou trávu do Děčína jako favorit, ale bohužel se jen potvrdilo, že debry favorita nemá.

 

Začátek byl z obou stran velmi opatrný a utkání nemělo žádné tempo. Zhruba od 10. minuty jsme začali mít převahu a díky tomu si vytvořili řadu standardních situací. Když už míč nezastavil domácí brankář, tak skončil na brankové konstrukci. Nakonec jsme se přece jen dočkali, a to když centr Čermáka uklidil hlavičkou do branky kapitán Just. Za malou chvilku mohl stejný hráč skóre navýšit, ale jeho oblouček po špatné rozehrávce domácího brankáře skončil nad brankou. Náš tlak trval ještě několik minut, ale ve 35. minutě domácí dostali možnost rozehrání volného přímého kopu. K němu se postavil tradiční exekutor Gaher a vyrovnání bylo na světě. Když už to vypadalo, že oba týmy zamíří do kabin za nerozhodného stavu, tak se k odraženému míči dostal Horáček a jeho střela doprostřed branky z 35 metrů skončila k převapení všech za Voseckým.

 

Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem otočit vývoj utkání v náš prospěch, ale domácí hru rozkouskovali a my jsme se nemohli dostat do potřebného tlaku. Díky standardním situacím jsme si vytvořili několik závarů, ale bez úspěchu. Nejprve mohli domácí navýšit své vedení, ale jejich střelu zastavila tyč. V 65. minutě se nám ovšem podařilo vyrovnat, kdy Kurty posunul míč na Justa, ten ho obloučkem poslal na nabíhajícího Felediho, který pod padajícím brankářem vyrovnal. Nadále jsme se snažili otočit vývoj utkání v náš prospěch, ale hra se nám vůbec nedařila. A tak do konce zápasu stojí za zmínku jen “hokejový” faul loktem domácího Horáčka na Felediho. Za který se i v hokeji vylučuje do konce utkání. Náš hráč to odnesl tržnou ranou nad obočím. Následně do Horáčka vrazil Čermák, ale rozhodčí to vyřešil šalamounsky a oběma hráčům udělil žlutou kartu. 

 

Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou. V penaltách si trochu napravil reputaci Vosecký, kdy zneškodnil hned první pokus Gaherovi. Následně všichni hráči své pokusy proměnili a my si tak připsali bod navíc.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Náš dnešní výkon byl pro mě velkým zklamáním. Oproti tomu, co jsme předváděli v přípravě, to byla hrůza a jasně se potvrdilo, že přípravné zápasy jsou naprosto odlišné od mistrovských. Všichni jsme se na tenhle zápas těšili a absolutně jsme vyhořeli. Pokud chceme bojovat o čelo tabulky, tak to musí být na tom hřišti vidět a mně tam dnes od některých hráčů chyběla vůle po vítězství, nasazení a též jsme propadávali v kombinaci. To hlavně díky tomu, že někteří hráči zápas nezvládli po psychické stránce a v utkání se nepochopitelně schovávali. Pokud chceme vyhrávat, tak musíme chtít všichni, a to tam dneska vidět nebylo. Až na Michalce mně zklamala hra obránců, byli málo aktivní a soupeři nechávali zbytečně moc prostoru. Vyhořeli jsme i po stranách, kde jsme byli úplně neškodní. Škoda inkasovaných branek, obě byly naprosto zbytečné a šly za naším golmanem. Výborný zápas sehrál Tomáš Feledi, doufám, že bude po likvidačním faulu Horáčka v pořádku. Pro diváka to bylo nekoukatelné utkání a fotbal brečel. Na druhou stranu je to první zápas a dva body z tohoto utkání musíme brát. Jsem si jistý, že příští týden to již bude o něčem jiném a podáme výrazně lepší výkon.

 

Branky: 17. Just, 65. Feledi

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj (57. Rangl), Michalec, Vait (75. Reichelt), Kořínek (46. Horyna Miroslav) - Kurty, Feledi, Čermák, Kolář (60. Kudrna) - Just, Bílek

 

Rozhodčí: Sedláček - Rouček, Mecl

Diváci: 170