13. kolo FK Jílové – FK Libochovice 5:0

21.11.2016 09:17

FK Jílové – FK Libochovice 5:0 (2:0)

V posledním utkání podzimní části hostilo Jílové nováčka soutěže FK Libochovice. Utkání se odehrálo na těžkém terénu, kdy rozhodčí nakonec uznal terén za regulérní.

Od první minuty na hřišti existovalo prakticky jedno mužstvo. Domácí hráli s chutí a vytvářeli si řadu šancí. Nejprve se sám před brankářem neprosadil Kolář, následně z malého vápna hlavičkoval vedle branky osamocený Bílek a do třetice z úhlu přestřelil Feledi branku hostů. O první branku se nakonec postaral kapitán týmu a nejlepší střelec Just, kdy svou hlavičku po centru Červenky umístil přesně k tyči. Za pár minut postupoval sám na brankáře Bílek, hostující obránce ho ve skluzu fauloval a nařízenou penaltu s přehledem proměnil opět Just. Hosté se k brance Voseckého prakticky nedostali a jejich pokusy z trestných kopů bez problému brankář domácích chytil.

Do druhého poločasu vstoupily Libochovice aktivně, ale jejich snaha končila na úrovni velkého vápna. A tak Just vyslal do úniku Felediho a ten tváří v tvář brankáři proměnil. V tu chvíli bylo o výsledku utkání rozhodnuto. Oba celky prostřídaly všechny náhradníky a hra tak byla chvilku rozháraná. To ovšem neubralo na tom, že Jílové chtělo nadále střílet branky. Nejprve byl v úniku střídající Michal Horyna, ale vracející se obránce mu jeho pokus zablokoval. Za chvilku dostal stejný hráč druhý pokus, kdy dostal kolmici do vápna a vyběhnuvšího brankáře hostů krásným „dloubáčkem“ přehodil. Za 5 minut hostující obrana chybovala v rozehrávce, míč jim sebral Just, udělal kličku brankáři a bez problému do prázdné branky zkompletoval svůj hattrick.  Stejný hráč se o pár chvil řítil od poloviny hřiště sám na brankáře, ale svou střelu poslal vedle tyče. Ve zbytku zápasu se domácí ocitli ještě v několika dobrých příležitostech, nicméně žádná z nich již brankou neskončila. Hosté i ve druhém poločase ze hry prakticky na branku nevystřelili a tak Vosecký musel krýt jen jednu střelu opět z trestného kopu.

Jílové tak bez problémů zakončilo podzimní část soutěže, kdy v základní hrací době nepoznalo hořkost porážky, ztratilo body pouze v penaltových rozstřelech a se 34 body je pouze o skóre druhé za vedoucí Modrou. Zároveň se pyšní nejlepší obranou v soutěži, kdy dostalo ve 13 zápasech pouze 9 branek, a brankář Vosecký vychytal 7 čistých kont!

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Vzhledem k bahnivému, skoro až neregulérnímu terénu jsem čekal hlavně bojovné utkání. Kluci však i na tomto terénu podali velmi dobrý výkon, svého soupeře přehráli ve všech směrech a zaslouženě zvítězili. Jsem rád, že se v zápase nikdo nezranil, protože některé zákroky soupeře byly doslova likvidační a patřily trochu do jiného sportu, s fotbalem neměly nic společného. Výsledek je pro hosty celkem milosrdný, dost šancí jsme ještě zahodili. Za výkon v dnešním utkání a zejména v celé sezóně bych chtěl klukům poděkovat. Za podzim jsme ani jednou neprohráli a ztratili jen pět bodů, což je velmi dobrá vizitka.

 

Branky: 24. Just, 28. Just (P), 48. Feledi, 68. Horyna Michal, 73. Just

Sestava: Vosecký – Malowanyj (60. Horyna Miroslav), Michalec (53. Reichelt), Rangl, Červenka (69. Vait) – Kolář (55. Horyna Michal), Feledi, Čermák, Farkaš (46. Kudrna) – Just, Bílek

 

Rozhodčí: Vacek – Mecl, Stupka

Diváci: 70