12. kolo TJ Oldřichov - FK Jílové 1:3

13.11.2016 21:16

TJ Oldřichov - FK Jílové 1:3 (0:2)

K poslednímu venkovnímu utkání podzimní části zajíždělo Jílové na umělou trávu do Srbic, kde se utkalo s celkem Oldřichova.

Do utkání vstoupili oba celky obezřetně a tak se hra většinou odehrávala od vápna k vápnu. Postupem času začalo Jílové přebírat otěže a dočkalo se ve 25. minutě, kdy si na trestný kop Čermáka naskočil Rangl a svou prudkou hlavičku poslal do protipohybu domácího brankáře, který se jen ohlédl. Za dalších 5 minut po ose Feledi, Bílek se míč dostal až ke Kolářovi, který jej z blízka napálil pod břevno brankáře Průši. Na druhé straně měl šanci po špatném vyběhnutí Voseckého zkušený Sedláček, ale místo zakončení zvolil přihrávku, která byla nepřesné. Pak se v brance domácích zaskvěl Průša, kdy reflexivně vyrazil schovanou střelu Čermáka. V poslední minutě prvního poločasu se ocitl ještě v dobré pozici Kolář, ale jeho střela byla nepřesná. A tak první poločas skončil zaslouženým vedením Jílového.

Vstup do druhého poločasu vyšel ovšem domácím náramně. Po pravé straně podnikli rychlou akci a na přední tyči se prosadil jejich nejlepší střelec Hrubý. Jenže za 10 minut poslal Malowanyj centr do vápna, který si našel Just a z úhlu podél brankáře poslal svůj celek opět do dvoubrankového vedení. Domácí se snažili něco s výsledkem udělat, ale do vážnějších šancí se nedostali. Naopak na druhé straně mohl v samostatném úniku zvýšit skóre Michal Horyna, následně i Bílek, jejich střely ovšem pokryl brankář Průša. Ke konci zápasu se dostal ještě k zakončení kapitán Just, ale jeho střela z úrovně penaltového puntíku nezamířila mezi tři tyče.

Hosté si tak odvezli zaslouženě všechny tři body, když po většinu utkání byli lepším a nebezpečnějším celkem. Domácí se k zakončení prakticky nedostali a vypracovali si pouze několik závarů po standartních situacích.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z utkání jsem měl trochu obavy, na Oldřichov jsem se byl párkrát podívat a jedná se o velmi kvalitní celek, který je silný v kombinaci a útočné fázi. My mu však dnes skoro nic nepovolili, po celé utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Škoda jen zbytečně inkasovaného gólu hned z úvodu druhého poločasu, kdy jsme asi ještě byli v šatně, a který si Vosecký za svá záda sám nafackoval. Jinak ale musím za dnešní výkon kluky pochválit, odmakali to na sto procent a zápas zvládli velmi dobře takticky. Pro nás velmi cenné vítězství, které je potřeba potvrdit příští týden v domácím utkáni s Libochovicema.

 

Branky: 25. Rangl, 30. Kolář, 56. Just

 

Sestava: Vosecký – Malowanyj, Michalec, Rangl, Červenka – Kolář (65. Kudrna), Feledi, Čermák, Farkaš (75. Horyna Michal) – Just, Bílek (83. Horyna Miroslav)

 

Rozhodčí: Suchánek – Průša, Klimpl

Diváci: 50