11. kolo FK Jílové – FK Jiskra Modrá 0:1 np

06.11.2016 22:22

FK Jílové – FK Jiskra Modrá 0:1 (0:0) np

K derby utkání do Jílové přijela Modrá. V takticky vedeném utkání se pěkná divácká kulisa branky nedočkala. Bod navíc si díky penaltám nakonec odvezla Modrá.

Od prvních minut bylo vidět, že oba celky jsou velmi dobře takticky připraveni a tak se hrál vyrovnaný fotbal s minimem šancí. Modrá byla v prvním dějstvím o trochu lepším celkem. Více držela míč a vytvořila si i dvě nadějné šance, ale v obou případech při zakončení selhal nejlepší střelec soutěže Kříž. Nutno podotknout, že v první šanci ho vychytal v tomto utkání výborný Vosecký. Na druhé straně se neujala střela Červenky, která šla mimo tři tyče a ani sražená střela Bílka, který se ocitl sám na velkém vápně po průniku Farkaše.

Na začátku druhého poločasu se do mírného tlaku dostala Modrá, ale žádnou vážnější šanci si nevytvořila. Zhruba od 60. minuty začalo Jílové celek z Modré přehrávat. Na největší šance si ovšem diváci museli počkat až do poslední pětiminutovky. Nejprve odcentroval do vápna Červenka, míč propadl až k Bílkovi ten ovšem proti vyběhnuvšímu Kratochvílovi nastřelil spojnici jeho branky. Za další minutu byl na velkém vápně sražen Kudrna. K trestnému kopu se postavil kapitán domácích Just a jeho nádherná střela se odrazila za zády bezmocného brankáře hostů zpět před branku, kde nejprve promáchl Feledi a následně Michalec poslal míč do boční sítě. Na druhé straně se v průběhu druhého poločasu dostal do zakončení po rohovém kopu Kříž, ale s jeho střelou si bez problémů poradil Vosecký. Utkání tak skončilo bez branek a šlo se na penalty. Hned v první sérii zklamal Červenka, kdy vůbec netrefil prostor branky. Ve třetí sérii poslal svůj pokus nad branku hostující Štorc a ve čtvrté otřel svou penaltu o tyč domácí Rangl. Rozhodnout tedy mohl v páté sérii kapitán hostů Čapek, Vosecký ho však vychytal, ale následně svůj penaltový pokus neproměnil a stal se tak trochu smutným hrdinou. Jeho pokus Kratochvíl vykopl.

V derby byl k vidění zajímavý fotbal bez většího množství šancí. Blíže k vítězství měli přeci jen domácí, kdy hosty dvakrát zachránila branková konstrukce. Konečné remíza byla ovšem nakonec spravedlivá.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Vzhledem k průběhu utkání je remíza asi spravedlivá. Modrá byla nebezpečnější v prvním poločase, kde nám absolutně chyběl pohyb a nasazení, my zase v tom druhém, kdy hosté posledních dvacet minut odpadli fyzicky. Škoda šancí v závěru utkání, dvakrát jsme orazítkovali brankovou konstrukci a následné dorážky jsme řešili zbrkle. Nicméně i bod z tohoto utkání beru, boj o čelo tabulky je pořád otevřený.

 

Sestava: Vosecký – Geletič, Michalec, Rangl, Červenka – Kudrna, Feledi, Čermák, Farkaš (80. Kolář) – Just, Bílek

 

Rozhodčí: Klimpl – Karrmann, Novotný

Diváci: 250