10. kolo TJ Střekov – FK Jílové 0:2

31.10.2016 20:09

TJ Střekov – FK Jílové 0:2 (0:1)

Po výhře nad Mojžířem a posunutím se do čela tabulky, zajíždělo Jílové na horkou půdu Střekova, kde se utkalo s místní „Osadou“. Vzhledem k počasí, které v posledních dnech panuje, se hrálo na velmi těžkém terénu.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří se lépe vyrovnali s kvalitou trávníku a tak si hned na začátku utkání vytvořili nadějnou situaci, které ovšem skončila jen závarem před brankou Jílového. Následně měli domácí ještě jednu zajímavou možnost. Kdy domácí hráč na zadní tyči zvolil zřejmě špatné zakončení a míč pořádně ani netrefil. Postupem času se Jílové začalo více osmělovat a získávat půdu pod nohama. Nejdříve se v dobré pozici ocitl Feledi, ale jeho rána byla zblokována. V 19. minutě již ovšem přišla první branka. Červenka v rohu nasadil domácímu hráči „jesličky“ dostal se ke střele, kterou brankář Dvořák vyrazil přímo na hlavu Justa a ten dorazil míč do branky. Ve zbývající části prvního poločasu byla hra vyrovnaná, Jílové dobře napadalo rozehrávku Střekova a snažilo se o kombinační hru, ovšem žádnou vážnější šanci již nevytvořilo. Domácí hráli jednodušeji a všechny jejich možnosti vznikali po standartních situacích, dlouhými auty či centry do pokutového území.

Začátek druhé půle vyšel Jílovému náramně. Před vápnem byl faulován Feledi, k míči se postavil Just a nádherou střelou vymetl růžek domácí branky. Jílové začalo hrát v klidu, drželo míč na svých kopačkách a soupeře přehrávalo hlavně v kombinaci a pohybu. Díky tomu si vypracovalo i další šance. Nejprve mohl postupovat sám na branku Čermák, ale pomezní rozhodčí ho zvednutým praporkem do šance nepustil. Nutno podotknout, že se ofsajd v žádném případě nejednalo, což je evidentně vidět na záznamu z utkání. Za malý okamžik následovala totožná situace. To už ovšem Farkaš postupoval společně s Kudrnou na osamoceného brankáře domácích. Farkaš předložil míč Kudrnovi, ten však trefil tyč prázdné branky. V 75. minutě zabrzdil možný tlak domácích Bednář, zezadu nekompromisně skočil po nohou Bílkovi a vysloužil si tak červenou kartu Za chvilku na druhé straně chyboval Vosecký, mimo pokutové území stáhl Satrana a mohl být rád pouze za žlutou kartu, kterou dostal jen díky tomu, že se za něj stačil vrátit do branky nejlepší hráč hostů Rangl. Z následné standartní situace domácí nic nevytěžili a tak mohl na druhé straně zkompletovat hattrick Just. Po pěkné kombinaci se dostal až před Dvořáka, ale jeho střela těsně minula domácí branku.

Celkově to byla zasloužená výhra, kdy byli hosté po většinu zápasu aktivnější a vytvořili si i více brankových příležitostí. Teď čeká Jílové derby s velkým „D“, kdy hostí v souboji prvního s druhým Modrou.

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dneska to vzhledem ke špatnému terénu bylo spíše o bojovnosti než o fotbale. Ten tentokrát brečel. První půle byla z naší strany velmi slabá, chyběl nám pohyb, bojovnost a domácí nás svou jednoduchou hrou občas přehrávali. Druhý poločas už jednoznačně patřil nám, dali jsme rychlou branku a utkání si už v klidu pohlídali. Škoda zahozených šancí, výsledek mohl být vyšší. Byla to ovšem zasloužená výhra po průměrném výkonu. Teď nás čeká derby s kvalitní Modrou, na které se musíme připravit. Doufám, že si na tento zápas k nám najde cestu více diváků, návštěvnost v Jílovém je pro mě velké zklamání.

 

Branky: 19. Just, 47. Just

Sestava: Vosecký – Geletič, Rangl, Michalec, Červenka – Kudrna (80. Malowanyj), Feledi, Čermák, Kolář (46. Farkaš) – Just, Bílek

 

Rozhodčí: Novotný – Javorek, Novotný

Diváci: 70